20140705-193321-70401634.jpg

Hyldeblomstsaft til fryseren

Fryseren er fyldt med engangskrus – med frosset hyldeblomstsaft. Den store “isterning” af saft kommes i en kande vand, og et par minutter senere har man en kande iskold dejlig saft. Her kommer vores opskrift (som vi har fundet et andet sted på nettet en gang):

  • 50 blomsterskærme
  • 3 usprøjtede citroner
  • 3 spsk. citronsyre
  • 2 kg lyst rørsukker
  • 2 liter vand og eventuelt

Sæt vandet i kog på komfuret. Ryst de små dyr ud af skærmene og læg skærmene i en stor gryde. Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over skærmene. Drys citronsyre og sukker over. Hæld til sidst det kogende vand (og evt. atamon) over grydens indhold, og rør rundt. Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum 3 dage. Rør i gryden af og til. Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den engangskrus. Opbevares i fryseren…

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>