Opskrift på vores favorit boller.
Vi har efterhånden prøvet mange forskellige opskrifter på lækkert groft brød. Denne opskrift rammer plet hver gang, og vi laver som regel en portion fredag, bager lidt af dejen lørdag morgen – og resten søndag morgen.
Vi bruger økologiske produkter så vidt muligt, men det er jo helt op til en selv.
Man kan selvfølgelig komme ingredienser i efter smag og hvad der er på hylden, men vi ender som regel med dette:
En halv liter vand – ca. 15 gram gær røres ud heri. Tilsæt følgende:
1 spiseske honning
En lille teske salt
275 gram havregryn
125 gram blandede kerner. Vi bruger 50 gram hørfrø, 50 gram græskarkerner, 25 gram solsikkekerner.
Rør godt sammen
275 gram hvedemel røres i
Resultatet er godt klistret grød. Stilles i køleskab, med tætsluttende låg. Min 12 timer.
Boller klattes ud med to skeer. Hæver gerne en halv time før de bages ved 180C i ca 22 min.